Kişisel Verilerin Korunması Aydınlatma Metni

FORD OTOMOTİV SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

KİŞİSEL VERİLERİN PAZARLAMA FAALİYETLERİ KAPSAMINDA İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

(“Aydınlatma Metni”)

Ford Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi (“Ford Otosan” veya “Şirket”) kişisel verilerinizin hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, güvenli ve şeffaf bir biçimde işlenmesine büyük önem vermekte olup işbu Aydınlatma Metni kişisel verilerinizin ne şekilde ve hangi amaçlarla işlendiğini ve bu konudaki tercihlerinizi nasıl yönetebileceğinizi açıklamak amacıyla hazırlanmıştır.

Aşağıda, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca veri sorumlusu olan Şirketimiz, Ford Otosan, tarafından sizlere sunulan pazarlama faaliyetleri kapsamında kişisel verilerinizin hangi amaçlarla işlendiği ve aktarıldığına ve kişisel verilerinize ilişkin haklarınıza dair detaylı açıklamaları bulabilirsiniz.

  1. Şirketimiz hangi kişisel verilerinizi, hangi amaçlarla işlemektedir?

Kanun’un 5’inci ve 6’ncı maddelerine dayalı olarak elde edilen kişisel verileriniz (“Kişisel Verileriniz”) aşağıda belirtilen işleme amaçlarıyla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak işlenmektedir.

Müşteri memnuniyet anketleri

Kimlik bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, müşteri işlem bilgileriniz, pazarlama bilgileriniz, işlem güvenliği bilgileriniz ve çağrı merkezi ses kayıtlarınız müşteri memnuniyeti anketlerine ilişkin faaliyetlerinin yürütülmesi kapsamında aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir.

İndirim, kampanya, tanıtım faaliyetleri ile pazar araştırması ve analizleri

Kimlik bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, pazarlama bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, müşteri işlem bilgileriniz ve çağrı merkezi ses kayıtlarınız Şirketimiz tarafından yürütülen indirim, kampanya, tanıtım faaliyetleri ile pazar araştırması ve analiz çalışmaları kapsamında aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir.

Kişiye özel pazarlama faaliyetleri

Kimlik bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, pazarlama bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, müşteri işlem bilgileriniz ve çağrı merkezi ses kayıtlarınız kişiye özel pazarlama faaliyetleri kapsamında aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir:

Etkinlik yönetimi

Kimlik bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, pazarlama bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, müşteri işlem bilgileriniz ve çağrı merkezi ses kayıtlarınız Şirketimiz tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir.

Yönetim ve mevzuata uyum faaliyetleri

Kişisel verileriniz Şirketimizin pazarlama faaliyetleri kapsamında iş ve yönetim faaliyetlerini yürütülmesi ve yürürlükteki mevzuata uygun hareket edilmesi kapsamında aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir.

Kişisel verilerinizin Şirketimiz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere; www.fordotosan.com.tr/documents/Kurumsal_Politikalar/Ford-Otosan-KVK-Islenmesi-Politikasi.pdf internet adresinde kamuoyu ile paylaşılmış olan Ford Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ulaşabilirsiniz. 

  1. Şirketimiz kişisel verilerinizi kimlere, hangi amaçlarla aktarabilecektir? 

İşbu Aydınlatma Metni altında bahsedilen şekilde toplanan tüm kişisel veriler, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları çerçevesinde, aşağıdaki kişi ve kuruluşlara aktarılabilmektedir:

Müşteri memnuniyet anketleri kapsamında yapılan aktarımlar

Kimlik bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, müşteri işlem bilgileriniz, pazarlama bilgileriniz, işlem güvenliği bilgileriniz Şirketimiz tarafından icra edilen müşteri memnuniyeti anketlerine ilişkin faaliyetlerinin yürütülmesi ve bu doğrultuda tarafınızla iletişime geçilmesi amaçlarıyla bu amaç doğrultusunda hizmet veren yurt içinde mukim tedarikçi firmalara aktarılmaktadır.  

İndirim, kampanya, indirim, kampanya, tanıtım faaliyetleri ile pazar araştırması ve analiz çalışmaları kapsamında yapılan aktarımlar

Kimlik bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, pazarlama bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, müşteri işlem bilgileriniz ve çağrı merkezi ses kayıtlarınız Şirketimiz tarafından yürütülen indirim, kampanya, tanıtım faaliyetleri ile pazar araştırması ve analiz çalışmaları ile kişiye özel pazarlama faaliyetleri kapsamında yurt içinde mukim Ford Otosan bayileri ve yetkili servisleri ve reklam ve pazarlama ajanslarına aktarılmaktadır.

Yönetim ve mevzuata uyum faaliyetleri kapsamında yapılan aktarımlar

Kimlik bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, pazarlama bilgileriniz, çalışma bilgileriniz, müşteri işlem bilgileriniz ve çağrı merkezi ses kayıtlarınız yukarıda belirtilen pazarlama süreçleri kapsamında toplanan kişisel verilerin saklama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlarıyla bu alanlarda faaliyet gösteren ve yurtdışında bulunan bulut tabanlı Microsoft Dynamics’e aktarılmakta ve Microsoft Dynamics’e bünyesinde saklanmaktadır.

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz pazarlama faaliyetlerinin yürürlükteki mevzuata uygun yürütülmesi, hukuken yetkili kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi ve hukuk işlerinin takibi ve gereken durumlarda savunma hakkımızın kullanılması amaçlarıyla İleti Yönetim Sistemi A.Ş, ilgili bakanlıklar, mahkemeler, icra daireleri dahil hukuken yetkili özel kişi ve kuruluşlara ve hukuken yetkili kamu kuruluşlarına aktarılabilmektedir.

  1. Şirketimiz kişisel verilerinizi hangi yöntemler ve hangi hukuki sebeplerle elde etmektedir?

Yukarıda bahsedilen amaçlarla işlenen tüm kişisel verileriniz, (i)  Şirketimiz internet siteleri ve mikrositelerinde bulunan bilgilerinizi güncelleyin formu, test sürüş formu, bilgi alın formu, servis randevusu formu, iletişim formu ve benzeri formların tarafınızca doldurulması suretiyle, (ii) Şirketimizin bayileri ve yetkili satıcıları üzerinden fiziki ve/veya dijital ortamlar (CRM Sistemi vb.) aracılığıyla, (iii) Şirketimizin sosyal medya hesaplarından ve/veya arama motorları ve sosyal medya sitelerinde yer alan formların doldurulması suretiyle, (iv) Şirketimiz ile gerçekleştirdiğiniz telefon ve çağrı merkezi görüşmeleri ile SMS, e-posta ve diğer iletişim vasıtaları aracılığıyla ve/veya yapılan görüşmeler esnasında tarafınızca şahsen verilmesi suretiyle ve (v) Şirketimizin düzenlediği veya katıldığı etkinlikler ile Showroomlar üzerinden Şirketimiz tarafından elde edilmektedir.

Şirketimiz tarafından yukarıda bahsedilen amaçlarla ve yöntemlerle toplanan kişisel veriler Kanun’un 5. ve 6. maddeleri kapsamında aşağıdaki hukuki sebeplere dayalı olarak işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir:

  1.  Kişisel Veri Sahibinin Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kanun’un 11. maddesine göre, kişisel veri sahipleri;   

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi www.fordotosan.com.tr/tr/iletisim/kisisel-veri-basvuru-formu internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan KVK Başvuru Formu aracılığıyla Ford Otosan’a bildirebilirsiniz.

Ford Otosan, talebin niteliğine göre kişisel veri sahiplerinin taleplerini en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Ford Otosan tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret ilgili mevzuat uyarınca alınabilecektir.

FORD OTOMOTİV SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

KİŞİSEL VERİLERİN PAZARLAMA FAALİYETLERİ KAPSAMINDA İŞLENMESİNE İLİŞKİN AÇIK RIZA METNİ

Tarafıma sunulan Aydınlatma Metni kapsamında, Kişisel Verilerimin işleme amaçlarına ilişkin ayrıntılara Aydınlatma Metni’nde yer verildiği şekilde; (i) Şirketimiz tarafından yürütülen müşteri memnuniyeti anketleri kapsamında işlenmesine, bu amaç doğrultusunda hizmet veren yurt içinde mukim tedarikçi firmalara aktarılmasına ve bu firmalarca işlenmesine, (ii) Şirketimiz tarafından yürütülen indirim, kampanya, tanıtım, pazar araştırması ve analizleri, etkinlik yönetimi ve kişiye özel pazarlama faaliyetleri amaçlarıyla işlenmesine, bu amaçlar doğrultusunda hizmet veren yurt içinde mukim reklam ve pazarlama ajansları, Ford Otosan bayileri ve yetkili servislerine aktarılmasına ve bu firmalarca işlenmesine ve (iii) ilgili kişisel verilerin yukarıda belirtilen pazarlama süreçlerinin icrası kapsamında saklama faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla yurtdışında bulunan bulut tabanlı Microsoft Dynamics’e aktarılmasına ve Microsoft Dynamics bünyesinde saklanmasına ve (iv) yukarıda belirtilen amaçlar kapsamında, Ford Otosan’ın tarafıma e-posta ve SMS/MMS göndermesini ve tarafımla telefon irtibata geçilmesine izin veriyorum.
 

İsim – Soyisim:

Tarih:

E-posta:

Telefon:

İmza:

© Copyright 2021 Ford Otomotiv Tüm Hakları Saklıdır